Inspirasjon: Avengers øye sminke og ytringar om teikneseriar.

Link

Eg og mannen skal snart på Kino og sjå filmen. Er veldig spent etter å ha venta eit heilt år. Vel sidan «Thor the movie» kom ut, vi såg også «Captain Amerika» rundt 12 august i fjor. Mannen min er mye større teikneserie entusiast enn meg, det kan han snakka om i timevis.

Når eg vokste opp var eg ikkje veldig spent på teikneseriar, eg syntest Donald var for barnslig allereie som åtteåring. Ikkje før eg oppdaga Carl Barks og Don Rosa sitt materiale på Vidaregåande at Donald ikkje var «teit» lenger.

Eg kjøpte kun Pusur frå eg var 8-11år, husker var innom Conan, Dragon Ball og Fantomet før ungdomsskolen men likte det ikkje noe særlig.

Eg leste mye når eg var liten, skjønnlitteratur, barnebøker, fantasi, sic-fi, blader samt det meste foreldra mine slengte rundt i huset, National Geographic, Astronomy, Illustrert vitenskap. Mamma kjøpte aldri kvinneblader, men eg kjøpte Girls (11år). Det ble bytta ut mot Topp (13år), som ble bytta ut med Det nye (17-19år). Idag kjøper eg sporadisk grafiske blader, moteblader, Adobe blader og IT blader, slår til når Narvesen har sal på utanlandske blader ^_^.

Så kva teikneseriar liker eg?

Favoritt Web-comic: xkcd
Black sad
X-factor
The plain Janes
Alias
NYX

Watchmen
Green lantern (Det eldste materialet, definitivt ikkje filmen)
M av Mads Eriksen.

Manga, lest mykje men likt mindre.

Red String
First Love
Ouran High School Host Club
Hellsing.

Leave a Reply